Trend Optical te Zottegem
 • Contact

  OPTICIEN-OPTOMETRIST
  Kurt Van De Voorde
  Tweekerkenstraat 158/1
  9620 ZOTTEGEM

  Tel. +32 (0)9 355 00 29
  Fax +32 (0)9 356 00 29
  info@trendoptical.be
 • Openingsuren

 • Open
  di-vr: 9u30 - 18u30
  za : 9u30 - 18u
  Gesloten op zon- en maandag
Trend Optical Aktie-info

Welk glas voor het montuur

Het montuur is uitgezocht, nu de glazen nog. De glazen zijn leverbaar in verschillende brekingsindexen, van 1.5 (standaard) tot 1.74. Voor de dikte-reductie is de brekingsindex van het materiaal de belangrijkste parameter. Deze index geeft aan hoe het licht afbuigt in het glas. Hoe hoger de brekingsindex van het materiaal, hoe dunner de brilglazen kunnen gemaakt worden. Dankzij de standaard superhydrofobe krasvaste multiontspiegeling, worden alle reflecties weggenomen.

 

 • Multifocale glazen
 • Computerbril
 • Zonneglazen

Multifocale glazen zijn glazen met verschillende (= multi) oplopende sterktes, met de leessterkte in het onderste deel en de vertesterkte in het glas. Doordat de sterkte in het glas oploopt, kan men op elke afstand scherp zien.

Scherp zien op elke afstand? Ons assortiment multifocale glazen stelt u in staat in samenspraak met ons de juiste keuze te maken, aangepast aan uw wensen. Er zijn drie categorieën :

 • Traditioneel: de originele softdesign multifocale lens. Geeft een goed resultaat bij elke sterkte. Niet geschikt voor elk montuurtype.
 • 2de Generatie : Een verbeterd lens-design geeft een rustiger beeld in de progressieve zones. Geschikt voor elk montuurtype.
 • Digitaal : Onbezorgd vrije blik rondom, brede overgangszone en een groot leesgebied. Een uniek ontwerp, aangepast aan uw wensen. Geschikt voor elk montuurtype.

Waarom is digitaal beter ?

Digitale productie maakt het mogelijk om meer complexe curves te maken wat resulteert in een beter ontwerp en meer accuraat glas. Een ontwerp met het progressieve gedeelte aan de achterzijde van het glas, waardoor het grootst mogelijk gezichtsveld ontstaat.

Een computerbril is een multifocale bril en heeft dus een onzichtbaar leesdeel. Door een speciale slijptechniek heeft het glas een extra breed gebied om uw beeldscherm te zien en een extra breed leesdeel voor uw toetsenbord en leeswerk.

U behoudt een natuurlijke hoofdhouding, waardoor u comfortabeler met uw computer kunt werken.
Met een computerbril kunt u alles binnen 2 tot 3 meter met een comfortabele houding helder zien. Zeker tijdens het afwisselend kijken op beeldscherm en leeswerk/toestenbord hoeft u uw hoofd nauwelijks te bewegen om helder te zien.

Voordelen:

 • Natuurlijke (hoofd)houding
 • Breed gezichtsveld op beeldscherm en toetsenbord
 • Alles helder binnen 2 tot 3 meter

Nadelen:

 • Vanaf 3 meter geen helder zicht

Meekleurend

We weten allemaal dat zonlicht schadelijk is voor de huid en doen er alles aan om deze te beschermen. Onze ogen hebben deze bescherming ook nodig. dit doen we door een zonnebril te dragen, of een bril met meekleurende glazen.
Meekleurende glazen zijn ideaal voor gebruik gedurende de hele dag, omdat zij zich aanpassen aan de lichtsterkte en UV-straling. Er bestaat een scala aan meekleurende glazen, inclusief Transitions. Dit verzekert u van het meest comfortabele, scherpe beeld. Meekleurende glazen zijn te leveren in de tinten grijs en bruin.

Polariserende zonneglazen

Polariserende glazen beschermen niet alleen het oog voor zonlicht en UV-stralen, ook elimineren zij de reflectie. De reflectie wordt veroorzaakt door het weerkaatste zonlicht in de auto(ruiten), water, sneeuw en dergelijke. Hierdoor worden kleuren fletser en contrasten vager, waardoor onze waarneming vermindert. Polariserende glazen geven een scherper zicht, meer contrast en meer diepte.