Bel ons +32 (0)9 355 00 29
Trend Optical te Zottegem

Welk glas voor het montuur

Het montuur is uitgezocht, nu de glazen nog.
De glazen zijn leverbaar in verschillende brekingsindexen, van 1.5 (standaard) tot 1.74. Voor de diktereductie is de brekingsindex van het materiaal de belangrijkste parameter.

Deze index geeft aan hoe het licht afbuigt in het glas. Hoe hoger de brekingsindex van het materiaal, hoe dunner de brilglazen kunnen gemaakt worden.
Dankzij de standaard superhydrofobe krasvaste multi-ontspiegeling, worden alle reflecties weggenomen.

BRILLENGLAZEN

We meten uw ogen zeer nauwkeurig met hightech apparatuur. Op basis van de gedetailleerde resultaten, kiezen we de brillenglazen die het best passen bij uw behoeften, wensen én het montuur dat u heeft gekozen.
Om echt volledig op maat te kunnen werken, maken wij veelvuldig gebruik van de Smart-Mirror meetzuil. Hierbij worden onder meer de oogafstand, curve van het montuur, de hoogte, inclinatiehoek en hoornvliesafstand digitaal gemeten. Op deze manier halen wij het maximale uit uw zicht en kunnen we de perfecte glazen selecteren. Bij ons vindt u brillenglazen van de beste kwaliteit, ongeacht het type glas dat u kiest.


MULTIFOCALE GLAZEN

Multifocale glazen zijn glazen met verschillende (=multi) oplopende sterktes met de leessterkte in het onderste deel en de vertesterkte in het glas. Doordat de sterkte in het glas oploopt, kan men op elke afstand scherp zien.

Kwaliteitsverschil

Tussen multifocale glazen bestaan grote verschillen.
In de afgelopen 40 jaar zijn steeds betere technieken en materialen ontwikkeld. Dat merkt u bijvoorbeeld aan de overgang tussen de kijkgebieden. Hoe rustiger de overgang, des te minder vertekening en schommeleffect. Dus ook een snellere gewenning.
Hoe breder deze overgang, des te beter het kijkcomfort. Hoe breder deze gebieden hoe minder u uw hoofd hoeft te draaien om alles om u heen kunnen zien.
Al deze ontwikkelingen hebben geleid tot het beste digitaal multifocale glas.

Het beste mulitfocale glas is digitaal !

Zoekt u de absolute top in kijkcomfort, dan hebben wij de beste glazen voor u. Dit zijn multifocale brillenglazen die rekening houden met uw peroonlijke kenmerken en het gekozen montuur. Voor het aanmeten van dit soort multifocale glazen hebben wij het smart-mirror systeem, een exclusief meetinstrument voor de nieuwste generatie multifocaal glazen dat zorgt voor een beter en nauwkeuriger zicht dat afgestemd is op uw persoonlijke kijkbehoefte.
Nadat u de montuur heeft uitgezocht, dan zullen wij eerst uw bril afpassen. Daarna maken wij een foto van u met de bril.
De glazen worden vervolgens geproduceerd op digitale wijze.


Waarom is digitaal beter ?

Digitale productie maakt het mogelijk om meer complexe curves te maken, wat resulteert in een beter ontwerp en meer accuraat glas. Een ontwerp met het progressieve gedeelte aan de achterzijde van het glas, waardoor het grootst mogelijk gezichtsveld ontstaat.
Dankzij de perfecte afstemming van multifocale glazen op uw ogen en kijksituatie, geniet u in alle situaties van een scherp zicht met ongekend kijkcomfort.
Bovendien garanderen wij u 6 maand gewenningsgarantie !

COMPUTERBRIL

Een computerbril is een multifocale bril en heeft dus een onzichtbaar leesdeel. Door een speciale slijptechniek heeft het glas een extra breed gebied om uw beeldscherm te zien en een extra breed leesdeel voor uw toetsenbord en leeswerk.
Met een computerbril kunt u alles binnen 2 tot 3 meter met een comfortabele houding helder zien. Zeker tijdens het afwisselend kijken op beeldscherm en leeswerk/toestenbord hoeft u uw hoofd nauwelijks te bewegen om helder te zien.

Voordelen:

  • Natuurlijke (hoofd)houding
  • Breed gezichtsveld op beeldscherm en toetsenbord
  • Alles helder binnen 2 tot 3 meter

Nadelen:

  • Vanaf 3 meter geen helder zicht
ZONNEGLAZEN
Meekleurend

We weten allemaal dat zonlicht schadelijk is voor de huid en doen er alles aan om deze te beschermen. Onze ogen hebben deze bescherming ook nodig, dit den we door een zonnebril te dragen of een bril met meekleurende glazen.
Meekleurende glazen zijn ideaal voor gebruik gedurende de hele dag, omdat zij zich aanpassen aan de lichtsterkte en UV-straling. Er bestaat een scala aan meekleurende glazen, inclusief Transitions. Dit verzekert u van het meest comfortabele, scherpe beeld. Meekleurende glazen zijn te leveren in de tinten grijs en bruin.

Polariserende zonneglazen

Polariserende glazen beschermen niet alleen het oog voor zonlicht en UV-stralen, ook elimineren zij de reflectie. De reflectie wordt veroorzaakt door het weerkaatste zonlicht in de auto(ruiten), water, sneeuw en dergelijke. Hierdoor worden kleuren fletser en contrasten vager, waardoor onze waarneming vermindert. Polariserende glazen geven een scherper zicht, meer contracten en meer diepte.
Meekleurende glazen zijn ideaal voor gebruik gedurende de hele dag, omdat zij zich aanpassen aan de lichtsterkte en UV-straling. Er bestaat een scala aan meekleurende glazen, inclusief Transitions. Dit verzekert u van het meest comfortabele, scherpe beeld. Meekleurende glazen zijn te leveren in de tinten grijs en bruin.


Zonneglazen op sterkte

Dankzij moderne slijptechnieken kunnen in bijna alle merkzonnebrillen zonneglazen op sterkte worden gemonteerd. Groot voordeel is dat u dan met een zonnebril net zo goed ziet als met uw gewone bril.
Wilt u glazen die egaal gekleurd of juist in kleur verlopend zijn ? Een speciale coating ? Of zoekt u polariserende- of trendy spiegelglazen ? De keuze is groot en een zonnebril in uw eigen sterkte hoeft zeker niet duur te zijn.

Backside coating (ontspiegeling)

Doordat we bij een zonnebril tegen de achterzijde van donkere glazen aankijken, kunnen er reflecties ontstaan die bij een bepaalde lichtinval uw eigen ogen zichtbaar kunnen maken. Bovendien kan licht via de achterzijde van de glazen in het oog reflecteren. Daarom is het erg nuttig om zonneglazen aan de achterzijde te ontspiegelen.

Mirror

Wij bieden nu spiegelcoating zonneglazen in zes modieuze kleuren: goud, zilver, blauw, geel, groen en rood. Deze Mirror-zonneglazen kunnen in uw eigen sterkte worden geslepen, zowel enkelvoudig als multifocaal. Ze zijn altijd voorzien van een hoogwaardig kraswerend en waterafstotende inside ontspiegeling.